نام: فریبرز                    نام خانوادگی:عزیزی نژاد                         سمت:کارشناس مسئول بهداشت محیط    

نام:معصومه                 نام خانوادگی:فلاح                                     سمت:کارشناس بهداشت محیط       

نام: حنا                       نام خانوادگی:  حسین نژاد                             سمت:کارشناس بهداشت محیط       

نام: امیر رضا             نام خانوادگی: رضایتی                                     سمت: کارشناس بهداشت محیط       

 

 

 شرح وظایف کارشناس بهداشت محیط

 

۱. نظارت بر وضعیت بهسازی و بهداشتی مراکز تهیه، توزیع، فروش و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی و بین راهی.

۲. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه.

۳. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده آب با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب.

۴. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه.

۵. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از مرکز بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها

۶.معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره.

۷. بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها.   

 8 بازدید و کنترل استخرهای شنا و حمامهای سونا.

۹. بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط.

۱۰.بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب.

۱۱. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه.

12 رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی.

۱۳. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه.

۱۴.   مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری.

۱۵. کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب؛

۱۶.اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی. 17 شرکت در جلسات باز آموزی و سمینارها طبق دستورالعملهای مربوطه.

۱۸.بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه. 19 بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه.

19. کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها.

۲0. شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی.

۲1.   آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره. 23 آموزش بهداشت دانشجویان در پزشکی و پیراپزشکی.

۲2. آموزش دانشجویان بهداشت محیط معرفی شده به واحد بهداشت محیط.

۲3. آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای بهداشت اصناف.

۲4. آموزش  بدو خدمت و حین خدمت پرسنل بهداشت محیط.

۲5. نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله های شیراز.

۲6. نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی.

۲7. نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف.

28. اجرای طرح ضریت.

 29. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت درمان و تامین اجتماعی شهرستان.

30. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل ، جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط.

31.راهنمای و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم.

32. اجرای سایر دستورات مقام مافوق در زمینه های مربوط به بهداشت محیط.

33. اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت.

34.اجرای طرح امنیت غذا.  40 اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی .

35. بازدید و نظارت از استخرهای شنا.

36. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه.

37. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط.

 

 

آخرین بروز رسانی : 1404/03/20