نام: فریبرز نام خانوادگی:عزیزی نژاد سمت:کارشناس مسئول بهداشت محیط
نام:معصومه نام خانوادگی:فلاح سمت:کارشناس بهداشت محیط
نام: حنا نام خانوادگی: حسین نژاد سمت:کارشناس بهداشت محیط
نام: امیر رضا نام خانوادگی: رضایتی سمت: کارشناس بهداشت محیط
شرح وظایف کارشناس بهداشت محیط
۱. نظارت بر وضعیت بهسازی و بهداشتی مراکز تهیه، توزیع، فروش و عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی و بین راهی.
۲. کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه.
۳. کلرسنجی روزانه و ثبت آن در پرونده آب با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب.
۴. کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه.
۵. اجرای طرح یکنواخت سازی ماده ۱۳ مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز از مرکز بهداشت و درمان جهت تعطیلی آنها
۶.معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره.
۷. بازدید از مدارس و مراکز آموزشی و مهد کودکها.
8 – بازدید و کنترل استخرهای شنا و حمامهای سونا.
۹. بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط.
۱۰.بازدید از پارکها و ورزشگاهها و ترمینالها و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام به سازمانها و مسئولین زیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب.
۱۱. بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه.
12 – رسیدگی به شکایات در زمینه های مختلف بهداشتی.
۱۳. سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه.
۱۴. مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نظر با توجه به میزان آلودگی و نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری.
۱۵. کنترل و پایش امور محوله پرسنل تحت نظر و راهنمایی و ارشاد آنها جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و ارائه راهکارهای مناسب؛
۱۶.اقدامات اضطراری هنگام وقوع بلایای طبیعی. 17 – شرکت در جلسات باز آموزی و سمینارها طبق دستورالعملهای مربوطه.
۱۸.بازدید از اماکن متبرکه و مساجد طبق دستورالعملها مربوطه. 19 – بازدید از جایگاههای پمپ بنزین و پیگیری نواقص مربوطه.
19. کنترل بهداشتی اردوگاهها و زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها.
۲0. شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی.
۲1. آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره. 23 – آموزش بهداشت دانشجویان در پزشکی و پیراپزشکی.
۲2. آموزش دانشجویان بهداشت محیط معرفی شده به واحد بهداشت محیط.
۲3. آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای بهداشت اصناف.
۲4. آموزش بدو خدمت و حین خدمت پرسنل بهداشت محیط.
۲5. نظارت بر دفع بهداشتی زباله در مناطق شهری و روستایی و سایت جمع آوری و دفع زباله های شیراز.
۲6. نظارت بر احداث و بهسازی توالت خانوار های روستایی.
۲7. نظارت بر فعالیتهای آموزشگاه های صنوف.
28. اجرای طرح ضریت.
29. برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت درمان و تامین اجتماعی شهرستان.
30. نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل ، جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط.
31.راهنمای و آموزش مردم و جلب مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم.
32. اجرای سایر دستورات مقام مافوق در زمینه های مربوط به بهداشت محیط.
33. اجرای طرح توسعه و تشدید مواد غذایی در غالب طرح ضربت.
34.اجرای طرح امنیت غذا. 40 – اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی .
35. بازدید و نظارت از استخرهای شنا.
36. جمع آوری اطلاعات و آمار مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، آب آشامیدنی و تأسیسات آب و فاضلاب و ... و تکمیل فرمهای مربوطه.
37. تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای بهداشت محیط.