• 1403/03/21 - 07:48
  • تعداد بازدید خبر : 43
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
توصیه های تغذیه ای در گرما

توصیه های تغذیه ای مقابله با کم آبی بدن در گرما و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان

توصیه های تغذیه ای مقابله با کم آبی بدن در گرما و پیشگیری از گرمازدگی

با گرم شدن هوا در فصل تابستان و افزایش دمای محیط ، دمای بدن نیز افزایش می یابد و همراه عرق آالوه بر آب مقدار زیادی املاح و ویتامین ها از بدن دفع شده که باعث به هم خوردن تعادل الکترولیت های بدن می شود و ممکن است فرد دچار گرمازدگی گردد . گرما زدگی را باید جدی گرفت چرا که خطر آسیب به مغز و ارگانهای حیاتی بدن و حتی مرگ را دارد. فردی که دچار این عارضه می شود علائم شایعی همچون گیجی،حالت تهوع ، بی حالی، رنگ پریدگی، سردرد، تشنگی،تعریق وگرفتگی عضلانی و تپش قلب شدید دارد.

  •  برای جلوگیری از گرمازدگی حداقل 8 لیوان آب و مایعات در روز بنوشید .
  • درصورت قرار گرفتن طولانی مدت در گرما نوشیدن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک در جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
  • درصورت دردسترس بودن، شربت به لیمو، خاکشیر وتخم شربتی بهترین نوشیدنی برای جلوگیری از گرمازدگی است و عرقیاتی مثل بیدمشک،کاسنی و شاه تره نیز می تواند بسیار مفید باشد.
  • مایعات را به تدریج و به آهستگی میل کنید. همچنین نوشیدنی های خیلی سرد ننوشید.
  • میوه جات و سبزیجات آبدار مثل هندوانه، طالبی، خیار، گوجه فرنگی ، کاهو، توت، آلبالو و گیلاس بدلیل دارا بودن آب فراوان و فیبر نقش مهمی در پیشگیری از کم آبی، یبوست و جبران املاح از دست رفته در اثر تعریق را دارند .
  • به جای آب میوه های صنعتی و نوشیدنی های شیرین ، آب میوه های طبیعی استفاده کنید چون هضم قند موجود در آب میوه های صنعتی نیاز به دفع آب دارد وباعث کم آبی می شود.
  • نوشیدنی های کافئین دار مانند چای، قهوه، نسکافه، نوشیدنی ها ی ورزشی کافئین دار و همچنین نوشابه های گاز دار را جایگزین آب نکنید چون ادرار آور بوده و باعث دفع آب بدن می شون . در صورت عادت به چای از چای کمرنگ استفاده کنید.
  • سوپ های ولرم، انواع ساالادهای خنک از خوردنی های مناسب فصل گرما هستند.
  • خوردن روزانه یک وعده غذای سرد مثل نان و پنیر کم نمک می تواند رطوبت بدن را حفظ کند.
  • در ساالد به جای سس از آب لیمو یا سرکه استفاده کنید.
  • غذا را به تعداد وعده های بیشتری تقسیم کرده و هر بار حجم کم بخورید .
  • بجای گوشت قرمز، بیشتر غذاهای تهیه شده با مرغ یا حبوبات استفاده کنید .
  • مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید.
  • گرو های سنی مثل کودکان و سالمندان و افراد دچار بیماری های قلبی و ریوی، فشار خون باال، دیابت، چاقی و بیمار یهای اعصاب و روان بیشتر مستعد گرمازدگی بوده و در صورت ضرورت خارج شدن از خانه در مواقع گرما، حتما یک بطری آب یا شربت ها ی خانگی کم شیرین خنک همراه خود داشته باشند.

" گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان "

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 125153
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

آخرین بروز رسانی : 1403/03/21 07:48