• 1397/06/17 - 13:24
  • تعداد بازدید خبر : 62
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی پیشگیری از رتینوپاتی نارسی ROP

در راستای اجرای برنامه های آموزشی ؛ کارگاه آموزشی پیشگیری از رتینوپاتی نارسی ROP جهت مراقبین سلامت و مامای تیم سلامت در شبکه بهداشت و درمان شهرستان تالش برگزار شد .

در راستای اجرای برنامه های آموزشی ، 2 دوره کارگاه آموزشی پیشگیری از رتینوپاتی نارسی ROP جهت مراقبین سلامت و ماماهای تیم سلامت در تاریخهای 14و12/6/97  در محل سالن آفتاب شبکه بهداشت توسط واحد بهداشت ( سلامت کودکان ) برگزار گردید .

رتینوپاتی نارسی ، بیماری عروق شبکیه در نوزادان نارس است . و می تواند به طیف وسیعی از اختلالات بینایی از نقائص جزئی قابل اصلاح در حدت بینایی تا جدا شدن شبکیه و کوری منجر گردد . این بیماری در اغلب موارد قابل پیشگیری و در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است و در صورت عدم تشخیص به موقع ، بیماری پیشرونده بوده و به سرعت منجر به نابینایی می گردد . اقدامات درمانی در مراحل اولیه بیماری اثر بخش تر است . در مراحل انتهایی بیماری درمان بسیار مشکل و در بعضی موارد غیر ممکن می باشد و هزینه های درمانی که به خانواده تحمیل می گردد ، 10-8 برابر درمانی است که در مراحل ابتدایی و به موقع انجام گردد .

همچنین نتایج به دست آمده در درمان های موجود برای مراحل پیشرفته بیماری به هیچ عنوان بینایی قابل قبولی را به کودک بر نمی گرداند. علاوه بر این هزینه هایی که بابت اقدامات درمانی این کودکان به مراکز درمانی تحمیل می گردد، بسیار زیاد و زمانی که صرف بررسی و درمان می گردد، 20-15 برابر بیشتر از درمان در زمان مناسب است. با توجه به هزینه های سنگین اقتصادی، اجتماعی و درمانی این بیماری، با سرمایه گذاری در برنامه های علمی و مدون غربالگری می توان شیوع این بیماری را به حداقل رسانید .

         با افزایش چشمگیر میزان بقای نوزادان نارس که در چهل سال اخیر از حدود 5% به بیش از 65 % برای نوزادان با وزن کمتر از 1000 گرم و بیش از 90 % برای نوزادان با وزن 1500-1000 گرم افزایش یافته است، تعداد نوزادان مبتلا به رتینوپاتی نارسی افزایش خواهد یافت مگر آنکه در زمینه پیشگیری از بیماری اقدامات جدی صورت گیرد.

         شیوع و شدت رتینوپاتی نارسی با کاهش سن حاملگی و وزن هنگام تولد نوزاد افزایش می یابد. حدود 60-30% نوزادان با وزن تولد کمتر از 1500گرم دچار درجاتی از رتینوپاتی نارسی می شوند و حدود 10 % به درجات شدید پیشرفت می کنند. نوزادان با وزن کمتر از 750گرم تا 98% ممکن است درجاتی از بیماری را نشان دهند.

         با توجه به گسترش بخش های مراقبت ویژه نوزادان، لزوم تدوین برنامه مدون غربالگری رتینوپاتی نارسی واضح و مسلم است. درحال حاضر متجاوز از 100بخش مراقبت ویژه فعال در سطح کشور وجود دارد. 12 مطالعه منطقه در استان های مختلف کشور بین سال های 1380تا 1390در خصوص شیوع رتینوپاتی نارسی صورت گرفته است که بر پایه آن می توان شیوع کشوری آن را 27/48% تخمین زد. 16/5% از نوزادان غربال شده نیاز به درمان داشته اند که بالاتر از میزان کشورهای توسعه یافته است.

  • گروه خبری : اخبار و تازه های شبکه تالش
  • کد خبر : 39380
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1397/06/17 13:24